Nieuws

14205424943_e376772ff1_b

Schiphol en bedrijven blijven naar elkaar wijzen

27 juni 2014

Ook de grote beveiligingsbedrijven op Schiphol willen niet voor gezonde, échte banen zorgen op Schiphol. Dat was de conclusie van een gesprek op maandag 16 juni tussen 50 beveiligers van Schiphol en drie van de vier grote beveiligingsbedrijven op Schiphol: G4S, Trigion en I-Sec.

“Wij hebben ze gevraagd wat zij kunnen doen aan de eisen die we bij Schiphol hebben neergelegd voor de tender,” zegt Edwin Rixtum, beveiliger bij Trigion Aviation Security Schiphol. “Schiphol wees toen naar de bedrijven en de bedrijven wijzen nu naar de cao. Ze willen zelf niets doen, want dat zou hun ‘concurrentiepositie’ in gevaar brengen.”
Ook zeggen de bedrijven geen volwaardige banen op Schiphol te kunnen aanbieden aan de beveiligers. De vraag van Schiphol maakt dat volgens hen onmogelijk. Op vaste contracten hoeven de meeste beveiligers voorlopig ook niet te rekenen.

Wat zien wij terug?
Schiphol groeit en bloeit en wat zien beveiligers daarvan terug? Niets! “Onze arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden komen steeds verder onder de druk te staan en Schiphol en de bedrijven doen niets anders dan naar elkaar wijzen, aldus Rixtum. “De bedrijven zeggen het een en ander in de cao te willen regelen, maar de afgelopen jaren wilden zij niets anders dan kostenneutraliteit.”

Doe mee!
Blijkbaar is vriendelijk vragen en overleggen niet genoeg. We zijn al sinds begin dit jaar met Schiphol in gesprek en ook met de bedrijven hebben we het al jaren over verbeteringen op de luchthaven. Als er steeds meer geld wordt verdiend op Schiphol, kan het niet zo zijn dat de beveiligers achter blijven.

Doe mee met de campagne, sluit je aan! Houd deze site in de gaten voor meer info of spreek met één van je actieve collega’s.

Artikel afdrukken