Nieuws

Carolien de Heer

‘Schrikken van arbeidsomstandigheden beveiligers Schiphol’

29 juli 2014

PvdA-raadslid Carolien de Heer is geschrokken van de arbeidsomstandigheden van beveiligers op Schiphol. Afgelopen vrijdag bracht ze op uitnodiging van FNV Beveiliging een werkbezoek aan de beveiligers om te zien en horen zij hun werk ervaren. Op de website van de PvdA Amsterdam uit De Heer onder meer haar zorgen over de overschrijding van statijden, de ontzettend lange diensten en de vele korte onderbroken diensten en onmogelijke instaptijden.

Wat haar verder dwarszit, is dat beveiligers voor haar gevoel niet ongestoord met haar en met mensen van de FNV kunnen praten. ‘Dat vind ik ernstig. Volgens internationale verdragen is het gegarandeerd dat afgevaardigden van werknemers toegang hebben tot alle noodzakelijke werkplekken, zodat zij hun representatieve functie uit kunnen oefenen (ILO-conventie 135 en aanbeveling 143).’

Hoewel de gemeente Amsterdam beperkte invloed heeft op de luchthaven heeft De Heer de wethouder Schiphol een aantal vragen gesteld waarmee ze haar wil aansporen zich in te zetten voor de arbeidsomstandigheden van de beveiligers op Schiphol.

Lees hier het volledige artikel van De Heer.

Artikel afdrukken