Nieuws

Sadet Karabulut

‘Hier komen we in de Tweede Kamer nog over te spreken’

16 augustus 2014

Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de SP, bracht 15 augustus een bezoek aan de beveiligers op Schiphol.  ‘We staan er misschien niet bij stil maar duizenden beveiligers zetten zich dag en nacht in om de veiligheid van passagiers en personeel te waarborgen. Interessant voor mij om de mannen en vrouwen achter de schermen te spreken,’ zegt ze er over op de website van de SP.
Hoewel ze van Schiphol niet de lounges in mocht, sprak ze de beveiligers elders op Schiphol, in een café. Ze was onder de indruk van alle verhalen: ‘Zeker is dat we hier in de Tweede Kamer nog over komen te spreken. Schiphol en de beveiligingsbazen gedragen zich niet bepaald voorbeeldig. Bovendien is de overheid zelf mede aandeelhouder van Schiphol. Ik wil graag ook met hen in gesprek dus ik ga een nieuwe poging wagen om in alle vrijheid met werknemers te spreken.’

Vrijdag 5 september is Sadet weer op Schiphol te vinden. Ditmaal om deel te nemen aan het minidebat over de risico’s en gevolgen van de lange diensten van beveiligers.

Lees hier het hele verhaal over haar bezoek in augustus.

Artikel afdrukken