Nieuws

myj_politici

Politici stellen Kamervragen over statijden beveiligers

10 september 2014

Zoals eerder toegezegd hebben politici Bram van Ojik (GroenLinks), John Kerstens (PvdA) en Sadet Karabulut (SP) dinsdag 9 september Kamervragen gesteld over overtredingen van TNO-normen voor statijden van beveiligers op Schiphol.

Het drietal wil onder andere van Minister Asscher (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) weten of hij bekend is met de gezondheidsrisico’s voor beveiligers (en daarmee samenhangende veiligheidsrisico’s van passagiers) bij langdurig en eenzijdig staand werk. Daarnaast vragen ze de minister of hij het onderzoek van FNV Beveiliging naar overschrijdingen van de TNO-normen over statijden kent.

Dit onderzoek werd afgelopen vrijdag gepresenteerd bij een door FNV Beveiliging georganiseerd minidebat over de werkdruk en statijden op Schiphol. De aanwezige politici reageerden geschokt op werkervaringen van beveiligers en kondigden daarop aan vragen te stellen aan de gemeenteraad en de Tweede Kamer.

Lees hier alle Kamervragen.

Artikel afdrukken