Nieuws

myj_politici

Politici willen maandag een gesprek met Schiphol en de beveiligingsbedrijven

19 september 2014

Tweede Kamer- en Amsterdamse raadsleden van de PvdA, GroenLinks en SP uiten afgelopen dinsdag in een open brief aan de directie van Schiphol en beveiligingsbedrijven hun zorgen over de arbeidsomstandigheden van beveiligingsmedewerkers op Schiphol. Ze stellen de directies voor om uiterlijk 22 september met elkaar en FNV Beveiliging te spreken om zo tot oplossingen te komen voor de nijpende situatie. Aanleiding voor de brandbrief is een onderzoek van FNV Beveiliging over de werk- en statijden van beveiligers op Schiphol.

PvdA-raadslid in Amsterdam Carolien de Heer was eerder deze zomer al op werkbezoek op Schiphol en schrok van wat zij zag en hoorde. ‘Ik vind het onbegrijpelijk dat er op deze manier wordt omgesprongen met mensen die voor ons essentiële veiligheid moeten waarborgen.‘

Niet bereidwillig
Eerder bleken de directie van Schiphol en de verschillende beveiligingsbedrijven niet erg bereidwillig om uitleg te geven. Bij een minidebat, georganiseerd door FNV Beveiliging, waren de verschillende directies op het laatste moment verhinderd. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut richt zich tot hen: ‘De beveiligers zijn jullie belangrijkste kapitaal. Zonder hen geen veiligheid. Wees niet bang, neem de uitgestoken hand aan en ga met hen in gesprek over de arbeidsomstandigheden.’

De tender sluit
Amsterdams GroenLinks-gemeenteraadslid Jorrit Nuijens: ‘Op 1 oktober sluit de tender voor beveiligingstaken op Schiphol. Wij vinden het heel belangrijk om voor die tijd nog met de directies in gesprek te raken over onze gedeelde verantwoordelijkheid voor gezond personeel en optimale beveiliging.’

Lees hier de volledige brief van de politici en bekijk hieronder een verslag van het minidebat op 5 september:

Minidebat over statijden en werkdruk beveiligers Schiphol 5 september 2014 from Mind YourJob on Vimeo.

Artikel afdrukken