Nieuws

aanbieden petitie

Afhandelaars Aviapartner Schiphol dwingen vaste contracten en urenuitbreiding af

25 maart 2015

Werknemers van Aviapartner op Schiphol hebben afgedwongen dat ze uitbreiding van hun uren krijgen en/of een vast contract. Het gaat op dit moment nog om een groep van 11 mensen die nu meer zekerheid hebben, maar dat worden er meer.

Het balletje ging rollen toen werkers van Aviapartner een petitie aanboden aan hun directie. Ze vroegen daarin om een eerlijke verdeling van de diensten en een regelmatig rooster. De petitie was ondertekend door 150 collega’s. Het leverde hen een serieus gesprek met de directie op.

De problemen met de roosters worden mede veroorzaakt door het grote aantal onzekere contracten.  Dat was dan ook een belangrijk onderwerp in het gesprek met de directie. Het leidde tot een inventarisatie door FNV Luchtvaart van iedereen die een vast contract wilde of meer uren. Een groep van 11 mensen die daarop reageerde, hebben ook gekregen wat ze wilde: meer zekerheid. Een mooi resultaat, dat bewijst dat je kan krijgen wat je wilt, als je je er samen sterk voor maakt.

Artikel afdrukken