Nieuws

staking_aviapartner_duitsland

Afhandelaars Aviapartner steunen stakende collega’s in Duitsland

12 maart 2015

Afhandelaars van Aviapartner zijn een handtekeningenactie gestart om hun Duitse collega’s een hart onder de riem te steken. Gisteren legden afhandelaars op de luchthavens van Düsseldorf en Hannover het werk neer omdat zij beter loon en fatsoenlijke werktijden eisen. Doordat Aviapartner vanuit Schiphol werknemers naar Duitsland had gestuurd, kon een deel van het werk echter worden hervat.

‘’We herkennen ons in de eisen van onze Duitse collega’s en steunen hun rechtvaardige strijd. We zijn een handtekeningenactie gestart om duidelijk te maken dat wij de inzet van stakingsbrekers afkeuren, zegt Tony Roomeyer, afhandelaar op Schiphol.

Zeventig werknemers kregen gisteren een sms dat ze collega’s in Duitsland moesten inwerken. Daar aangekomen bleek dat zij het werk van stakende collega’s moesten overnemen. Jacob de Vries, bestuurder FNV luchtvaart: ‘’Als vakbond accepteren wij niet dat bedrijven werknemers onder valse voorwendselen naar andere bedrijven sturen. Als dat nu het geval is geweest, dan zullen wij Aviapartner hier op aanspreken.’’

Artikel afdrukken