Nieuws

kompas actie KLM web

KLM-grondpersoneel: “KLM is de weg kwijt, wij leveren niet meer in!”

23 maart 2015

Het grondpersoneel van KLM zegt nee tegen het inleveren van vier ATV-dagen en weer anderhalf jaar geen loonsverhoging, zoals de luchtvaartmaatschappij dat eist in een nieuwe cao.

“Wij gaan nu niet meer inleveren,” zegt Walter van der Vlies, teamleider afhandeling bij KLM. “We hebben al twee jaar geen loonsverhoging gehad, omdat we hart voor de zaak hebben. Nu moet de zaak hart voor ons hebben. We werken keihard om de passagiers een goede vlucht te bezorgen en dan is waardering in de vorm van een cao met een gewone loonsverhoging niet meer dan normaal. Als er bezuinigd moet worden, zijn er genoeg mensen in het bedrijf te vinden die meer dan twee ton verdienen, die best iets kunnen inleveren.”

Van der Vlies en zijn collega’s bieden KLM donderdagmiddag  23 maart symbolisch een kompas aan, samen met hun eisen voor een nieuwe cao: “KLM is duidelijk de weg kwijt, als ze vinden dat ze onze loonsverhoging en atv-dagen kunnen afpakken. Maar met een kompas vinden ze de goede richting wel weer.”

Artikel afdrukken