Nieuws

jos nijhuis

Kamervragen over bonus Nijhuis

16 april 2015

Tweede Kamerleden Farshad Bashir en Arnold Merkies van de SP hebben vandaag Kamervragen gesteld aan de Minister van Financiën en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over de megabonus voor Schipholtopman Jos Nijhuis.

De Kamerleden willen onder meer van de Minister en de Staatssecretaris weten hoe het salaris van de topman van Schiphol – inclusief bonus en andere toeslagen – in verhouding staat tot het salaris van de medewerkers die ook elke dag bijdragen aan het succes van de luchthaven.

Ze vragen daarnaast uitleg over de bezuinigingen op de beveiliging van Schiphol en hoe die passen bij de enorme bonus van Nijhuis.

Ook de FNV is fel tegen de 370.000 euro die extra aan Nijhuis wordt uitgekeerd en vindt dat de Raad van Commissarissen de bonus moet intrekken.

Artikel afdrukken