Nieuws

WP_20150318_007

Vragen over situatie beveiligers bij aandeelhoudersvergadering Schiphol

17 april 2015

De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering van Schiphol vorige week vragen laten stellen over de arbeidsomstandigheden van de beveiligers van de luchthaven. Ook heeft zij laten informeren naar de voortgang van het project centrale security en de haalbaarheid van de ingangsdatum van 3 juni 2015.

De wethouder deed dit naar aanleiding van vragen gesteld door PvdA-raadslid Carolien de Heer over het statement van de beveiligers van I-Sec. Die uitten 18 maart hun zorgen over hun arbeidsomstandigheden aan de directie van I-Sec. “Ik vind het heel vervelend om nu signalen binnen te krijgen dat het toch weer de verkeerde kant op gaat. Deze medewerkers hebben recht op fatsoenlijke werkomstandigheden. Bovendien zijn we er allemaal bij gebaat als de beveiliging op Schiphol goed functioneert”, zei De Heer daarover op de website van PvdA Amsterdam.

Ollongren heeft toegezegd de gemeenteraad verslag te doen van de aandeelhoudersvergadering en de reactie van Schiphol.

Artikel afdrukken