Nieuws

Ryanair maakt kennis met FNV Luchtvaart

3 december 2015

Woensdag 2 december heeft Ryanair kennis gemaakt met FNV Luchtvaart. Aanleiding voor het gesprek was, dat Ryanair sinds oktober 2015 vanuit Schiphol vliegt en wij, als de grootste vakbond op Schiphol, de goede gewoonte hebben om gesprekken te voeren over arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden met de bedrijven die hier actief zijn.

Voorlopig geen basis op Schiphol
In het gesprek gaf  Ryanair aan voorlopig geen basis te gaan openen op Schiphol. De luchthaven leent zich niet voor hun businessmodel. Maar mocht Ryanair alsnog besluiten een basis te openen in Nederland,  dan is Ryanair bereid om met ons gesprekken aan te gaan.  Echter, met ons concrete afspraken maken over arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden willen ze niet, hoewel ze vinden dat iedere werknemer het recht heeft  zich te organiseren en lid te worden van een vakbond.

Echte banen op Schiphol
FNV Luchtvaart heeft Ryanair verteld dat, wanneer zij in de toekomst wel een basis gaan openen in Nederland, wij onze sterke positie op Schiphol zullen gebruiken om echte banen  met goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden voor de werknemers van Ryanair af te dwingen. En dat wij, als lid van de ETF, daarbij ook nationaal en internationaal vakbondswerk met elkaar zullen verbinden. Berusten in wat Ryanair vindt, is dan ook niet aan de orde.

Artikel afdrukken